Nabeschouwing – Nereus Carpit Noctem

Door Laura Brouwers

Zaterdag 9 april 2016 vond de Nereus Carpit Noctem op de Amstel plaats. Een wedstrijd van 2.5km met direct daaropvolgend een sprint van 250m, geroeid door verschillende onervaren en ervaren Orcanen.

De ochtend begon met het onervaren C4+ veld bij de dames, waarbij Varenheit de 3e plek wist te behalen en naar de kwart finale mocht. ROARca werd in de voorwedstrijden 10e en mocht helaas net niet door naar de kwart finale. Ze hebben zeker wel een zeer nette prestatie neergezet bij een inschrijfaantal van meer dan 30 ploegen! Vervolgens volgde in blok 2 de dames van Voorbij Gechouffed, die een 6e plek wisten te behalen. De dames Maud en Willemijn vaarden tevens hard over het kanaal en gingen met een voorlopige 1e plek in hun veld door naar de kwartfinale. Van alle dames tweetjes zagen hun halen er toch wel het allerbeste uit! Dat vermeldde zelfs het Asopos bestuur. Daarnaast wist ook Nannet Fabri in haar skiff over het water te vliegen en een voorlopige 1e plek te behalen na de 2,5km en 250m samen. Een uitmundende prestatie!

Nannet
Nannet in actie

In blok 3 mochten onze onervaren mannen in het C4+ veld van start. Zij wisten de dag van te voren nog niet dat zij ook de 2,5km moesten starten, omdat deze wedstrijd niet zou tellen voor de Sprintbokaal. Uiteindelijk zijn zij wel de uitdaging aangegaan en behaalden zij helaas niet de kwart finale. Wel kunnen zij zeggen dat ze in een C4+ de 2,5km op de Amstel hebben geroeid. Petje af! Blok 4 werd vervolgens vertegenwoordigd door twee mannen tweetjes, Gerco & Wietse en Boudewijn & Watse, en twee viertjes, Hamtarow en een Yolo4. Alle mannenploegen gingen hard genoeg en waren door. Hierdoor had Orca uiteindelijk 7 ploegen naar de kwart en halve finales! Bestuur ’15-’16 begon al te grappen over de volgende leus: ‘Orca wint de Nereus Carpit Noctem!’.

Hoe dichter het bij de finale kwam, hoe spannender het werd. Helaas werden de yolo4 en Boudewijn & Watse er al redelijk snel uitgevaren tijdens het knock-out systeem. Ook Varenheit mocht direct na hun kwart finale helaas de boot gaan afriggeren. Daarentegen staan zij nog wel eerste in de Sprintbokaal en hebben zij een tiende van een seconde sneller geroeid dan de TopC4+ van Skøll! Hamtarow won vervolgens de kwart finale, maar maakte het spannend in de halve finale en wist net op het nippertje de finale te behalen. Wietse &  Gerco, Willemijn &  Maud en Nannet wisten ook de finale te behalen. Orca werd dus in de finale van de Nereus Carpit Noctem goed vertegenwoordigd in 4 verschillende velden!

En vervolgens … na een uur te hebben gewacht en nadat alle lampjes (met ducktape… a la Nereus) werden bevestigd, kon de finale dan eindelijk worden geroeid. Met overal lampjes op het water en een grote spotlight op de finale-roeiers, ging Nannet in haar blauwe skiff van start. Zij moest het opnemen tegen de skiffeuse van Asopos die helaas net iets sneller was. Hierdoor behaalde Nannet een 2e plek, waar we tevens erg trots op zijn! Vervolgens mochten onze dames in de 2X van start, die met veel benen en wederom strakke halen een blik hebben binnengetikt. Willemijn en Maud: gefeliciteerd! Deze dames hebben goed gepresteerd en staan hierdoor nu zelfs eerste in de Ask & Embla bokaal.

Amstel by night

Vervolgens mochten we het roeiwerk van de mannen Wietse en Gerco aanschouwen. Ook zij maakten het spannend, maar wisten wel het verschil te maken en tevens de 1e plek te bemachtigen! Wietse en Gerco: gefeliciteerd! Ook zij behouden hun eerste plek in de Ask & Embla bokaal, chapeau! En tot slot mocht onze laatste Orcaploeg in de spotlight van start. Het was een zware race, waarbij Hamtarow alles eruit moest gooien, maar helaas net van de 1e plek werd afgehouden door een de Hoop/Nereus combi 4+. Wel goed gedaan mannen, we zien jullie op de Skøll Cup weer!

Al met al een mooie, lange, zomerse dag met veel zon, veel kilometers en veel Orca ploegen aan de top. Wij zijn trots! Op naar de Skøll Cup.